Mooi in de plooi

Een tentoonstelling die zowel ambachtelijke als eigentijdse textiel samenbrengt.
Er wordt gespeeld met stof, kleur en ontwerp.

Els Lemkes is opgeleid aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming. en gaf ruim 25 jaar onderwijs in de beeldende kunstvakken. Voor haar werk zijn plooien schering en inslag. Zij werkt vanuit het linnen weefsel via plooi en rafel naar ritme en structuur, wat een grafische indruk wekt. Het oude handgeweven linnen verdient in haar ogen veel respect. Enerzijds probeert ze het verhaal van dit antieke materiaal tot z’n recht te laten komen. Anderzijds geeft ze hier middels plooien, stikken, spannen en soms kleuren of scheuren een nieuwe vorm aan.

De tentoonstelling wordt aangevuld met werk van de gerenommeerde modeontwerpster Hellen van Rees en het aankomend jonge talent Sofie van den Hof. Vanzelfsprekend ligt ook hierin de nadruk op plooien.

Hellen is afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem en Central Saint Martins in Londen. Zij heeft internationale bekendheid gekregen nadat ze werd geselecteerd voor diverse prijzen en Lady Gaga een outfit van haar droeg.
Haar werk kenmerkt zich door innovatieve, handgemaakte materialen, en draagbare silhouetten.

Sofie ronde haar opleiding af aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute). Volgens haar is mode ook een vorm van entertainment. Zij combineert het vakmanschap met een persoonlijk verhaal naar mode.

Start: 08/04/2018
Te zien tot: 15/07/2018