Nationale museumweek

Waarom de Nationale Museumweek?
Waar komt ons verleden tot leven?
Waar bewaren we onze schatten?
Waar kunnen we leren wie we zijn?
Waar komen we weer even tot onszelf?
Waar hebben we onverwachte ontmoetingen?
Waar vinden wij ons echte goud?

Musea belangrijker dan ooit
De wereld verandert razendsnel. Daarom zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu. Met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.

Ons culturele kapitaal, ons echte goud

Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Ze zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Elke collectie toont ons een deel van een geweldig cultureel kapitaal – ons echte goud!

Ontdek ’t samen!
Dat enorme culturele kapitaal is van ons allemaal. Van maandag 20 t/m zondag 26 april 2020 staan de Nederlandse museumschatten opnieuw volop in de schijnwerpers. Ga het samen ontdekken. Binnen én buiten de muren van het museum. Pronkstukken, bijzondere activiteiten en initiatieven… ze zijn dichterbij dan je denkt!

Start: 20/04/2020
Te zien tot: 26/04/2020
Kosten: zie voor entreeprijzen de betreffende musea websites