Van alle kanten

Het klossen van kant wordt al eeuwen beoefend. Het kostbare kant was vroeger alleen voor de rijken te betalen, zij lieten het o.a. in hun kleding verwerken. De fijne kunst van het kantklossen wordt gelukkig in leven gehouden, o.a. in Twente, met haar rijke textielverleden.

De Hengelose kantkloskring ’t Kaantklöske organiseert naar aanleiding van zijn 30-jarig bestaan in samenwerking met ontwerpgroep Kanteon deze tentoonstelling.

Binnen het Bussemakerhuis in Borne zal de nadruk liggen op de historie van antiek kant. Het museum ‘ademt’ gedurende 6 weken Van alle Kanten! Er zal een grote diversiteit aan kant worden tentoongesteld aangevuld met het werk van 2 jonge kunstenaressen die ieder op hun eigen wijze invulling geven aan het thema.
Het fraaie 18-eeuws fabrikeurshuis, gelegen in het beschermd dorpsgezicht van Oud Borne vormt een monumentale achtergrond voor deze fraaie vorm van textielkunst.

Het Zoutmuseum, in het hart van Delden, toont de Twentse historie van de vondst van zout en de rol van zout in ons dagelijks leven. Tegen die achtergrond worden kantklos werkstukken, die aan de streek gerelateerd zijn, getoond.

De tentoonstelling is in beide musea te bezoeken met een gecombineerd entreekaartje voor € 6,50 per persoon. Het is mogelijk dit kaartje op verschillende dagen te gebruiken. Voor museumkaarthouders is het bezoek aan beide musea gratis.

Start: 01/08/2018
Te zien tot: 16/09/2018