Educatie

EDUCATIE IN MUSEUM BUSSEMAKERHUIS

SPELEN, LEREN EN INSPIREREN
Museum Bussemakerhuis heeft vier actieve programma’s voor alle leerlingen van de basisscholen uit Borne. Hierdoor maken kinderen kennis met het verleden in het algemeen en met het Borns cultureel erfgoed in het bijzonder. Uiteraard sluiten de programma’s aan bij de belevingswereld van de doelgroep.
educatie-groep1-2-800x600px

ZAKDOEKJE LEGGEN

groepen 1 en 2
De kinderen maken kennis met liedjes, dansjes, spelletjes, speelgoed, kinderkleding en lekkernijen uit de vorige eeuw.
educatie-groep3-4-800x600px

AAP, NOOT, MIES

groepen 3 en 4
Met diverse historische lesmaterialen zoals de letterplank, de letterdoos, de kroontjespen, een griffel en boekjes van Hoogeveen ervaren de kinderen hoe het onderwijs van 100 jaar gelden werd gegeven.
educatie-groep5-6-800x600px

WAAR ZIJN DE KNOPJES?

groepen 5 en 6
Hoe woonden, leefden en werkten de mensen 100 jaar geleden? De kinderen zien en ervaren het door o.a. zelf koffiebonen te malen, af te wassen of matten te kloppen.
educatie-groep7-8-800x600px

VAN VLAS TOT LINNEN

groepen 7 en 8
Hoe ging de fabrikeur te werk? Waarom was Salomon Spanjaard belangrijk voor Borne? Hoe wordt van vlas linnen gemaakt? Om antwoord op deze vragen te krijgen maken de kinderen een speurtocht door het museum.

VAKANTIEACTIVITEITEN VOOR KINDEREN

Met onze vakantieactiviteiten willen we alle basisschoolleerlingen in Borne de gelegenheid bieden kennis te maken met kunst & cultuur op het terrein van textiel.  In de voorjaar-, zomer- en herfstvakantie organiseren we een aantal workshops waarin kinderen  kennis kunnen maken met diverse textiele werkvormen. De actuele informatie daarover kan je vinden op onze website bij Agenda.
Daarnaast organiseren we door het jaar heen activiteiten voor en in samenwerking met de BSO.

JEUGDRAAD

Museum Bussemakerhuis heeft een jeugdraad ingesteld om kinderen en jongeren aan zich te binden én om van ze te leren. Deze jeugdraad helpt bij het organiseren van activiteiten, die het bezoeken van  het museum aantrekkelijker maken voor de jeugd.
Ben jij 8 jaar of ouder en vind je het leuk om ons te helpen met bijvoorbeeld levend ganzenbord, Halloween en creatieve activiteiten?
Stuur dan een berichtje aan Gwenda via g.kimp@museumbussemakerhuis.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief